Zkušenosti z praxe – jak se učí podle Wow!

Zkušenosti z praxe – jak se učí podle Wow!

„Wow! prošlo rukama“ během pěti let přes 200 dětí, od tříletých po 2. třídu ZŠ. Daniela Cáceres věří, že metoda Wow! je pro učitele tím nejlepším pomocníkem.

Daniela Cáceres, učitelka ZŠ a MŠ Tlustice

Wow!English je ucelená a rozmanitá

Oproti jiným metodikám na trhu je metoda Wow! mnohem ucelenější, rozmanitější a celkově kvalitnější. Učiteli nabízí maximální pomoc a podporu ve všech formách: zábavné audio a video lekce, barevné pracovní sešity, obrázkové karty, maňásek, školení a konzultace, fotky se Stevem a Maggie a třídou, podrobný metodický průvodce, lesson plans, video game bank i soubor her v tištěné formě, písně, motivační razítka, pexesa, samolepky, trička, placky, soutěže… Je toho spousta a nesrovnatelně více než u jiných materiálů, které jsem používala dříve. Navíc se materiály dále rozvíjí a obohacují o nové aktivity a videa.

Děti Steva milují

Děti se rády dívají na interaktivní videa se Stevem, zpívají a tancují společně s ním, hrají s ním hry, plní jeho úkoly a pokyny. Stevovo razítko si dávají všude. Líbí se jim zkrátka všechno, co pro ně Steve vymyslí. Je vidět, že všechna videa jsou šitá na míru dětem a že je vytváří člověk, který děti miluje a skutečně jim rozumí.

Straka Maggie je blízká dětem se SVP

Kromě Steva je u nás hvězdou i straka Maggie. Obzvlášť v oblibě ji mají děti se speciálními vzdělávacími potřebami. Je jim blízká její divoká povaha, líbí se jim, jaké vyvádí Stevovi vylomeniny a srandičky.

Rodiče jsou maximálně spokojeni

Někteří rodiče však mají právě s hlasitěji se projevující strakou Maggie trochu problém. Když ale zjistí, že děti Steva a Maggie milují a že se díky nim učí tak snadno anglicky, ochotně jim je pouštějí i doma. Máme pak od nich samé kladné reakce, jsou maximálně spokojeni. Zatím se nenašel nikdo, kdo by odmítl tento způsob výuky a přišel s něčím lepším.

Materiály Wow! jsou cenově dostupné

Na materiálech Wow! si cením také toho, že jsou cenově dostupné a ve srovnání s ostatními jedny z levnějších a nejpropracovanějších. Učitel angličtiny už je pouze uchopí a přizpůsobí své osobnosti. Nemusí nic pracně vymýšlet a promýšlet metodické postupy atd. V materiálech jsou zahrnuty nabídky činností, které uspokojí široké spektrum zájmu dětí; jsou velmi poutavé, pozitivní, veselé a originální.

Děti s angličtinou od školky jsou v obrovské výhodě

Vzhledem k tomu, že učím nejen na MŠ, ale také na 1. stupni ZŠ, mohu porovnávat děti, které se ve školce již s angličtinou setkaly, a které ne – a ten rozdíl je obrovský, bylo by to na celou knihu. Čím je dítě mladší, tím lépe imituje slyšenou podobu a intonaci cizího jazyka, takže už rozdíl ve výslovnosti je obrovský. Děti mají z angličtiny radost, zcela chybí strach z nového a neznámého, který se objevuje u starších dětí, když s angličtinou teprve začínají.

A za jeden z největších úspěchů považuji jejich pozitivní vztah k cizímu jazyku a jiné kultuře, oproti vnímání učení se cizímu jazyku jako další povinnosti, nudy a trápení. Děti, které se anglicky učí již ve školce, zažívají pocit úspěchu, protože jazyk již znají a učí se jej už jenom přečíst a zapsat, zatímco „nováčci v angličtině“ jsou vždy trochu frustrovaní ze složitosti jazyka (jinak se vyslovuje, a jinak píše). Rozdíl je také vidět v jejich reakcích při setkání s cizincem, na jedné straně zvědavost a obohacení, na druhé straně strach a vyhýbání. A mohla bych pokračovat…

Podle Wow! mohou učit i neaprobovaní učitelé

Pokud je pedagog ochotný, nadšený a hravý, jsou pro něj materiály Wow! tím nejlepším pomocníkem. A zdaleka nemusí mít vysokou úroveň angličtiny – pomůže mu Steve a angličtinu dětem dobrousí do dokonalosti on.

 

Zpět na články

MyWow

Interaktivní portál My Wow! rozhodně stojí za návštěvu. Nejen že zde najdete spousty zábavných videí se Stevem, Maggie a Bobbym, ale díky aplikacím pro Android a iOS si videa pustíte kdykoliv, kdekoliv a bez reklam. No není to super?