Čtyři tipy, jak s dětmi procvičovat angličtinu

Čtyři tipy, jak s dětmi procvičovat angličtinu

Chcete s dětmi trénovat angličtinu i doma? Tady je několik tipů, jak na to. Využívá je třeba Kateřina Zázvorková, maminka čtyřletého Olivera, který má rád hlavně videa na Wow!English TV

1. Videa u dětí vítězí

Videa a pohádky děti milují! Tak proč nespojit příjemné s užitečným a nepustit jim zábavné příběhy a videoklipy v angličtině. Stovky jich najdete na YouTube kanále Wow!English TV. Tahle videa jsou doslova návyková, děti baví a díky jejich propracované metodice za chvíli znají nejenom anglická slovíčka, ale celé věty, kterým rozumí a ve kterých mimoděk zcela správně používají veškerou související gramatiku.

2. Písničky se hodí i do auta aneb Steve na Spotify

Dalším oblíbeným trikem pro procvičování angličtiny jsou písničky. Můžete je poslouchat třeba v autě. Na CD či flash disky rovnou zapomeňte, Wow! najdete už i na Spotify. Stačí zadat Wattsenglish nebo Wow! a Stevovy anglické písničky zpříjemní cestu nejen vašim dětem, ale i vám. Uvidíte, že za chvíli si je budete prozpěvovat všichni.

3. Kreslete!

V angličtině si můžete užívat i kreslení a kreativní hrátky! Můžete nakreslit nebo vymodelovat anglickou ZOO, mísu ovoce, dopravní prostředky, vaši rodinu atd. Mějte jen na paměti, že je potřeba používat jednoduché instrukce, aby dítě pochopilo, co po něm chcete.

4. Tak trochu jiná schovávaná

Schovejte po místnosti různé předměty, autíčko, panenku, hrneček, knížku, boty, míč, zkrátka cokoliv, co už dítě v angličtině umí pojmenovat, nebo jej chcete naučit. No a pak už stačí, když jej budete „úkolovat“. „Can you find a ball?“ Otázku klidně párkrát zopakujte a můžete dítěti i napovídat: „Samá voda, přihořívá.“ V angličtině se používá „Freezing“ – „Cold“ – „Warm“ – „Hot“ a „Boiling“. A jestli chcete, aby hra dítě doopravdy bavila, tak se v hledání občas prostřídejte. Uvidíte, jak nadšeně vám bude samo opakovat: „Freezing, freezing.“

A jestli chcete tipů víc, sledujte tenhle blog a staňte se naším fanouškem na Facebooku.

Zpět na články

MyWow

Interaktivní portál My Wow! rozhodně stojí za návštěvu. Nejen že zde najdete spousty zábavných videí se Stevem, Maggie a Bobbym, ale díky aplikacím pro Android a iOS si videa pustíte kdykoliv, kdekoliv a bez reklam. No není to super?